fbpx

Френска кухня за начинаещи с Бони Петков

Времетраене
18:30-21:30

03/04/2019

Френска кухня за начинаещи с Бони Петков - 120 лв.

Регистрирай се или подари ваучер

Френската кухня се счита за основата на много кухни в западния свят и се слави с легендарни техники, поради което изглежда трудна за начинаещи готвачи. Този курс с шеф Бони Петков е тук, за да разруши този мит.

Как да готвим елегантно и с усет, как да претворяваме класически френски рецепти с плодове и зеленчуци и типичните агнешко или дивеч, наистина ли маслото е толкова важно в приготвянето на вкусна храна с френски стил?

Всички тези отговори и много вдъхновение ще сътворим в кулинарната фиеста на живо. На финал, разбира се, ще завършим с чаша френско вино и Bon Appétit.

 

Какво ще научите в курса?

Подготовка на зеленчуци за готвене и бульони.
Начин на приготвяне (сотиране, бланширане, пържене, варене)
Подготовка на (mise en place)
Бульони: зеленчуков, местен телешки бульон, светъл пилешки бульон.
Mousseline Sauce
Сосове: pan sauce, red wine reduction
Маслен сгъстител за сосове: butter roux -светло, тъмно
Начин на приготвяне на Патешко магре: почистване, осоляване, подготвяне и изпичане.
Аспержи със сос Mуселин.
Яйца Бенедикт, шунка, бланширан спанак и сос холандес
Глазирани моркови с масло, кафява захар и портокалова редукция
Шоколадов мус със сини сливи

 
 

Ако продължите да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на бисквитки. повече информация

Използваме бисквитки, за да ви осигурим безпрепятствено и удобно използване на сайта. С последващо използване на страницата, се съгласявате с нашата политика относно бисквитките.

Затвори