fbpx

Двойка продукти, комбиниращи вакуум и пара

2015-130_foto-1_jpgГютерсло/Рьодингхаусен, 18 септември 2015 г. –Вакуумирането е изпитан метод за удължаване свежестта на храната и удобно разпределяне на по-големи количества на порции. В първокласните ресторанти храната често се вакуумира като подготовка за готвене по метода „sous-vide“. С новото вакуумиращо чекмедже за вграждане и парова фурна от Miele потребителите вече имат достъп до пълната гама приложения сред удобството на собствения си дом – и могат да очакват кулинарни върхове.

Готвене по метода sous-vide, от френски – „с вакуум“, е терминът, който обозначава метода за приготвяне на храна, при който вакуумирана храна в пластмасови торбички се готви на ниска, стабилно поддържана температура за продължителен период от време. За този метод на приготвяне вакуумиращото чекмедже и паровата фурна на Miele се обединяват, за да постигнат страхотен тандем.

Вакуумиращото чекмедже следва дизайна на уредите за вграждане Поколение 6000 на Miele и отвън трудно може да се различи от подгряващото чекмедже на Miele. С височина на предния панел от само 14 см този продукт се комбинира идеално с различни компактни уреди, за да запълнят стандартната ниша от 60 см. Вакуумиращата камера става видима, само когато чекмеджето бъде отворено.

Чрез контролните бутони потребителят може да зададе степента на вакуумиране и продължителността на запечатването, като последното зависи от дебелината на материала, от който са изработени торбичките. За хранителни продукти, склонни към разкъсване като рибни филета например, Miele препоръчва настройка 2; настройка 3 е идеална за месо и зеленчуци. По-високата настройка създава почти пълен вакуум и отговаря на професионалните стандарти.

Готвене по метода sous-vide в парова фурна за възхитителни резултати

По принцип всички парови фурни на Miele са подходящи за готвене по метода sous-vide, тъй като всички уреди покриват температурния диапазон от 45°C до 90°C и прецизно поддържат избраните температури.

Повечето парови фурни на Miele, пуснати в продажба от началото на 2015 г., дори имат свой собствен режим на работа sous-vide, който позволява бавно готвене до 10 часа.

Методът Sous-vide е идеален за месо и риба, тъй като позволява билките, подправките и маринатите да разгърнат пълния си аромат без изпаряване; ефектът от мариноването дори значително се увеличава. Ниската загуба на влага означава, че месото и рибата не губят от качествата си. Резултатът е изключително крехка, равномерна текстура. За да направят този нов метод на готвене по-достъпен, Miele са разработили специална книга с рецепти, която може да се поръча безплатно.

Вакуумиране –за оптимално съхранение на храна и удължена свежест

Изсмукването на въздуха – и следователно на кислорода – дава контрол върху двата основни фактора отговорни за развалянето на храната: нежеланото окисляване и развитието на бактерии. То предотвратява и прекомерното изсъхване на храната. В зависимост от първоначалното състояние на продуктите, вакуумирането може да удължи времето на съхранение от три до пет пъти и да позволи по-късното консумиране на храната без никакъв риск. Това може да бъде огромно предимство например през уикендите, когато големи количества храна се готвят за консумация впоследствие. Веднъж вакуумирана, храната остава свежа за по-дълго във фризера или отделението PerfectFresh на хладилника и е също така защитена от измръзване във фризера. Благодарение на вакуумирането храната изисква и по-малко място за съхранение. Това оптимизира пространството, с което разполагате, в хладилниците и фризерите.

Вакуумиращото чекмедже (EVS 6214) ще се предлага от началото на 2016 г. от неръждаема стомана CleanSteel, в цвят черен обсидиан, блестящо бяло и кафяво „Хавана“.

 
 

Ако продължите да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на бисквитки. повече информация

Използваме бисквитки, за да ви осигурим безпрепятствено и удобно използване на сайта. С последващо използване на страницата, се съгласявате с нашата политика относно бисквитките.

Затвори