Шеф Бони Петков е необикновено съчетание от скромност и петзвездни кулинарни умения.
Роден и израснал в София, след като завършва средното си образование, веднага специализира в кухнята на популярния ресторант „Крим“. Започва с най-ниското стъпало в кухнята (коми шеф) и за четири години се издига до ниво Chef готвач – най-младият за този вид ресторант.
Следват много телевизионни участия в известните по това време „Бон Апети“ и „Какво Ви забърка Лео“, както и предаванията на Камелия Воче и Ути Бачваров.
Впоследствие започва работа като заместник главен готвач в петзвездния ресторант на хотел „Radisson SAS” (настоящ Intercontinental). Посвещава повече от четири години на него и тогава, през 2006 г., по добро стечение на обстоятелствата, му се предоставя шанс да развие и усъвършенства своите умения в САЩ.
След кратък престой там се завръща в България, където се установява в прекрасно село край Пазарджик със семейството си. Разработва няколко ресторанта на известни хотели, остава и до ден днешен фен на френските, немските и скандинавските ястия.
Изпълнен е с желание да покаже колко е лесно и забавно да се готви вкъщи и да предаде своите умения напред!
Първият му курс е през март – очаквайте подробности!
Ако продължите да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на бисквитки. повече информация
Използваме бисквитки, за да ви осигурим безпрепятствено и удобно използване на сайта. С последващо използване на страницата, се съгласявате с нашата политика относно бисквитките.