Васил Спасов е млад кулинар, който обаче може да се похвали с изключителни постижения. Той готви от 13-годишен и вече е натрупал значителен опит в професионалната кухня.
Пътят на шеф Спасов преминава през високо отличени кухни в различни страни. Сред тях е ресторант NOMA – четирикратен носител на титлата “Най-добър ресторант в света”. Способностите си е развивал и под ръководството на шеф Alain Ducasse – един от двама готвачи в световната история, които са получавали общо 21 звезди Мишлен в кариерата си.
Авантюристичната му натура и огромно професионално любопитство са накарали Васил да обиколи голяма част от света, извършвайки, както той самият го определя, „гастро-експеримент над себе си“. Завръща се в България, подтикнат от желанието да преоткрие родните рецепти и да ги възроди в „нова българска кухня“ – съчетание от традиция и новаторство. Може да го откриете в луксозния ресторант aEstivum на Zornitza Family Estate Relais & Chateaux, който тази година спечели първа награда в категория „Дебют“ в конкурса „Ресторант на годината“.
Шеф Спасов черпи вдъхновение от традиционните рецепти и световните топ готвачи. Той умело пречупва познати ястия през своето лично усещане за вкус, за да създаде нещо ново за небцето и душата.
Ако продължите да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на бисквитки. повече информация
Използваме бисквитки, за да ви осигурим безпрепятствено и удобно използване на сайта. С последващо използване на страницата, се съгласявате с нашата политика относно бисквитките.