Кухнята ни винаги е изпълнена със завладяващи аромати, вкусове и емоции. Този ноември обаче ще бъде още по-богат на преживявания, защото сме подготвили нещо специално и различно от традиционните ни кулинарни курсове. Какво е новото? Три поредни петъка нашето Yummy училище ще се превръща в място за вкусни приятелски вечери – всяка една, посветена на…
Елена Петрелийска от първия сезон на „Мастършеф“ и шеф-готвач в кулинарно училище Yummy Cooking напътства малчуганите със съвети за здравословен сладолед на 1 юни.
„Леле! Цялата плуваща фауна от Японско море до Северния Тихи океан и най-качественият на световно ниво късозърнест ориз е в корема ми! Колко яко! И вкусно!”, си помисли едната. „Въпреки че бях зверски изморена и напълно скапана от поредния работен ден, тези няколко часа съсредоточеност, концентрация и на крака по-скоро ме заредиха с енергия!”, мислеше…
Едно кулинарно риалити с участието на Катерина Евро, Петър Стоянович и уредите на Miele, с които човек еднакво добре може да сготви и да излети в космоса. Някъде между идването на младото божоле и началото на коледния месец поканихме двама автори на готварски книги, излезли тази година, на кулинарен двубой. В „Тетрадка за рецепти и…
Потенциалът на средиземноморската кухня се крие в съставянето на менюто. Тя е здравословна не само заради зехтинът, но и заради балансираният състав на храната. Средиземноморската храна е много богата на природни антиоксиданти, които имат противовъзпалителни свойства. Това може да бъде особено полезно за хората с метаболитен синдром – нарушение в обмяната, което се свързва с…
Гютерсло/Рьодингхаусен, 18 септември 2015 г. –Вакуумирането е изпитан метод за удължаване свежестта на храната и удобно разпределяне на по-големи количества на порции. В първокласните ресторанти храната често се вакуумира като подготовка за готвене по метода „sous-vide“. С новото вакуумиращо чекмедже за вграждане и парова фурна от Miele потребителите вече имат достъп до пълната гама приложения…
Ако перифразираме в малко по-съвременна форма нашенската поговорка „На всяка манджа мерудия“ може да се получи нещо от сорта на „На всяка манджа мирпуа“ Но какво всъщност се крие под наименованието мирпуа (Mirepoix) . Въпреки, че тази съставка за готвене е много по-стара, самият термин Mirepoix датира от 18-ти век и произлиза, както много други…
Ако продължите да използвате сайта, вие се съгласявате с използването на бисквитки. повече информация
Използваме бисквитки, за да ви осигурим безпрепятствено и удобно използване на сайта. С последващо използване на страницата, се съгласявате с нашата политика относно бисквитките.